A peroxidos-lámpás fogfehérítés folyamata

A peroxidos-lámpás fogfehérítés folyamata

Manapság egyre többen jelentkeznek a peroxid tartalmú lámpás fogfehérítésre, ami nem is meglepő azt tekintve, hogy rövid időn belül milyen látványos eredményre vezet. Mint a legtöbb esztétikai fogászati kezelés esetében itt is szükség van az előzetes állapotfelmérésre, valamint az előkészítő műveletek elvégzésére, melyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy tökéletes legyen a végeredmény.

A fogfehérítő anyag felvitele, megvilágítása

Ha a fogorvos Győr városában, a Dentys fogászaton rendel, akkor a páciensek professzionális fogfehérítésre számíthatnak. Amennyiben a fogorvos mindent rendben talál a szájüregben, akkor felviszi a fehérítő anyagot a fogak felületére, amit aztán 6-17 percen keresztül megvilágít egy speciális kialakítású lámpa segítségével. Ezt a műveletet háromszor ismétli meg úgy, hogy minden alkalommal lemossa a felhasználásra kerülő oldatot, és frisset visz fel. A három részletben történő kezelés általában elegendőnek bizonyul ahhoz, hogy a fogak szép fehérek legyenek, de természetesen a szakember mindig leellenőrzi a munkáját, és megnézi, hogy a peroxid kellőképpen kifejtette-e a hatását. Ha szükségesnek látja, akkor előfordulhat, hogy néhány percig még folytatja a kezelést.

Mi történik a fogfehérítési eljárás után?

Az esztétikai fogkezelés végeztével, amikor a páciensek tüzetesen megnézik a fogsorukat a tükörben, rendszerint kitörő örömmel fogadják a látottakat, hiszen a peroxidos módszer valóban hatásos. Ilyenkor azonban szinte mindig felteszik a kérdést, hogy ez meddig fog tartani? Az eredmény tartóssága érdekében a szakemberek otthoni fogfehérítést szoktak javasolni, melynek elvégzéséhez természetesen minden instrukciót megadnak. Ez akkor is így működik, ha a munkára felkért fogorvos Győrben végzi el a fogászati kezelést.