Az állatok is beszélhetnek hozzánk

A legtöbben úgy gondolják, hogy az állatoknak nincsenek érzéseik, és nem tudják kimutatni sem. Pedig ha jobban megfigyeljük őket, akkor láthatjuk, hogy bizony sokkal több érzelmet kimutatnak, mint gondolnánk. Ezek a kisállatok valósággal beszélnek hozzánk, ha tudunk olvasni a megfelelő jelekből. De ha valóban olyan társra vágyunk, aki beszél hozzánk, ha egyedül vagyunk otthon esténként, és sok vidámságot hoz az életünkben, akkor a legjobb választás háziállatnak a beszélő papagájok egyike lehet.

Ugyanis könnyedén megtaníthatjuk szavakra és kifejezésekre, és szinte bármit megtanulnak utánozni. Így biztosan rengeteg vidámságot fog okozni, még akkor is, ha fáradtan és rosszkedvűen megyünk haza egy nehéz nap után. De bármilyen kedvencet választunk, azt ne felejtsük el, hogy neki is szüksége van törődére és gondolkodásra, ezért mindig fordítsunk rá elegendő időt és figyelmet.

Tudjuk nagyon jól, hogy ha a kis kedvencünk boldog, akkor sokkal több szeretetet is fog adni a számunkra, így egy még szorosabb kötelék alakulhat ki közöttünk.