Az új munkahely megtalálása cseppet sem egyszerű feladat

Akár több évet dolgoztunk egy huzamban, akár bizonyos időszakokat töltöttünk munkával, abban mindenképp biztosak lehetünk, hogyha esetleg egyik napról a másikra munkanélkülivé válunk, a lehető legjobb dolog, ha bejelentkezünk a munkanélküli hivatalba. Természetesen nem mindegy, hogy ezt milyen módon tesszük meg, de a kilépő papírjainkat mindenképp vigyük magunkkal.

Ha így teszünk, nagyobb problémák nem merülhetnek fel, valamint az álláskereséssel kapcsolatos kérdéseinkre is választ kaphatunk. Amennyiben pedig viszünk magunkkal egy szakmai önéletrajzot, az is bele kerülhet a rendszerbe, így sokan ránk találhatnak, amikor fejvadász cégek keresgélnek. Ha pedig a dabasi munka az, ami felkelti az érdeklődésünket, ne fogjuk vissza magunkat, mindenképp küldjünk egy pályázati anyagot, hiszen igen csak növelhetjük ezzel az esélyeinket.

Persze a személyes interjúra is maximális szinten fel kell készülni, hiszen ha így teszünk, nagyobb probléma nélkül válhatunk majd újra olyan munkavállalókká, akik remekül érzik magukat a bőrükben.