Babamasszázs, kockázat nélkül

Kismamaként oda kell figyelni az étkezésre, főleg ha hasfájós baba van a házban. Ha úgy látjuk, hogy valamelyik összetevő fogyasztása után, fáj a kicsi hasa, azt hanyagoljuk egy darabig. Először érdemes kipróbálni, azt, hogy csak a tejtermékeket nem fogyasztjuk, de ha nem történik változás, ezt a többi étellel is meg kell csinálni.

Ez kicsit sokáig tarthat, de hatásos. A tejpor használata, az anyatej helyett önmagában nem ad okot a hascsikarásra, de ha nem jó minőségű a tápszer az már nem biztos, hogy jót tesz a pici pocakjának. Természetes megoldásként kipróbálhatóak a gyógyteák, mint az ánizs, kamilla, kapor, édeskömény vagy a bormenta tea. A mennyiségről a gyerekorvos vagy gyógyszerész véleményét ajánlatos kikérni.

Vannak akik szerint, ha az anya is fogyasztja a teát, az jóval hatásosabb. Ki kell próbálni. Rosszabb esetekben a vényköteles gyógyszerekhez is tanácsos lehet fordulni. Ilyenkor már feltétlenül a gyerekorvos, vagy szakértő tanácsait kövessük és még véletlenül se a felnőttek számára készült terméket adjuk be.