Bízhatsz a zsaroló vírusokban?

A zsaroló vírus kivédése az amivel az én véleményem szerint legjobban járunk. A zsaroló vírus váltságdíj kifizetése ellenben sokszor csak ösztönzi a kiberbűnözőket a további támadásokra. Amíg a bűnüldözési szervezetek azt ajánlják, hogy ne fizesd ki a váltsádíjat, vannak akik közülük mégis kifizették, hogy hozzáférhessenek a fájljaikhoz.

Persze mindig benne van a pakliaban, hogy nem biztos, hogy a bűnözők megteszik amit ígérnek. Azonban a kberbűnözők elég okosak ahhoz, hogy tudják, hogy ha nem elég megbízhatóak, senki nem fogja nekik kifizetni a váltságdíjat, ami rossz az üzletnek. Ennek ellenére még mindig nem lehetünk biztosak abban, hogy a kiberbűnöző mgteszi amit ígért.

Azt is kezdik megérteni, hogy a kicsi is több a semminél, például voltak esetek amikor a biztonsági kutatók megbeszélték a titkosító zsaroló vírus támadókkal, hogy csökkentsék a váltságdíj összegét egy reálisabb összeggé. Néhány titkosító zsaroló vírus támadó úgy építi ki a bizalmat, hogy megengedik az áldozatnak, hogy kipróbálja tényleg működik mielőtt fizet.