Vállalkozásunk ápolása nagyon fontos az online térben is

Vállalkozásunk ápolása nagyon fontos az online térben is

SEO. Ez a szó itthon a kis-középvállalkozók számára relatíve ismeretlen fogalom. Az online térben épített vállalkozásokra fordított reklám - a fejekben úgy él, mint - ‘reklámozni kell a facebook-on, vagy a többi social media platformon és képeket kell feltölteni az instagrammra’. Pedig ez - mondhatni - csak a jéghegy csúcsa. Egy fb bejegyzés sosem lesz hatással arra, hogy a google keresőjében milyen pozícióban fog végezni vállalkozásunk. Márpedig, ha valaki nem ismeri név szerint cégünk nevét, maximum arra fog rákeresni, hogy ‘költöztetés Budapest’, ha például költözni szeretne. Ilyenkor jön nagyon jól egy szépen felépített és keresőoptimalizálás szempontjából is rendbe rakott weboldal.

Hogyan működik?

Más erősnek számító weboldalakról az Ön vállalkozásának oldalára mutató link segítségével elérhetjük, hogy szépen fokozatosan előrébb sorolódjunk a google keresések találati listájában. Minél előkelőbb helyen jelenünk meg az organikus (tehát, a nem fizetett hirdetéssel elért) találatok között, annál nagyobb eséllyel fogunk újabb és újabb oldal látogatókhoz, s ezáltal potenciális ügyfelekhez, megrendelőhöz jutni és profitot termelni. A mennyiséggel szemben érdemes a minőségre ‘gyűjteni’, ugyanis tíz darab ezer karakteres mini-cikk kevesebbet érhet, mint egy jól megszerkesztett hosszabb terjedelmű link egy ismertebb oldalon.

Mennyi idő, mire megtérül?

A kihelyezett cikkek mintegy 7-10 nap alatt beindexelődnek a google keresőrendszere által. A cikkek feltérképezésétől számított egy-két hónapon belül már látható eredményt várhatunk el, de ez nem azt jelenti, hogy azonnal a találati listák első helyére kerülhetünk. Sok cég kezdi felfedezni a linképítésben rejlő erőt és lehetőséget, így nagy versenyhelyzet alakul ki az első oldali találatokért, arról nem beszélve, hogy ez a folyamat nem sprint, hanem inkább egy maraton, ahol a lassan járj, tovább érsz elve érvényesülhet. Hosszú távon azonban mindenképpen megtérül a befektetett erőfeszítés és energia.

Érdemes tehát számításba venni ezt a lehetőséget is és felvenni a fegyvertárunkba, mint potenciálisan erős profit és ügyfélgyüjtő technikát. További kérdés esetén a linképítés részleteiről kérjük tájékozódjon weboldalunkon.