A nem túl hasznos tantárgyakat is meg kell tanulni

Biztosan minden szülő találkozott már azzal a problémával, hogy a gyereke nem nagyon akart olyan tantárgyat megtanulni, amit haszontalannak tart a későbbiekben. De meg kell velük értetni, hogy ezek is nagyon fontosak, mert beletartoznak az átlagba, ami a továbbtanuláshoz igen is fontos. És sokszor ezek a tantárgyak nem is mennek jól a gyerekeknek, mert nem tesznek erőfeszítést azért, hogy meg is értsék.

De ebben az esetben kérhetünk segítséget, nehogy bukás legyen a vége. Így egy kémia tanár budapest területén hatalmas segítség lehet, hogy jobb jegyeket szerezzen a gyermekünk. Persze nem kell elvárnunk, hogy szín ötös legyen belőle, de egy hármas vagy négyes átlag, azért mindenképpen hozható, egy jó tanár segítségével. Hiszen ki tudja, hogy a későbbiekben milyen szakmát fog választani a gyermekünk, így még az is előfordulhat, hogy sokkal nagyobb szüksége lesz a fizikára vagy a kémiára, mint korábban gondolta volna.

De ha belegondolunk, akkor igazából nagyon haszontalan tantárgy nincs is, mert az életben bizony minden vissza fog majd köszönni.