A terhesség alatt jobban figyeljünk az intim higiéniára

Minden nő arról álmodozik, hogy egyszer édesanya lehessen, így alig várja, hogy teherbe essen élete szerelmétől. Így amikor kiderül a terhesség, akkor hatalmas az öröm és mindent megtesznek, hogy a lehető legkönnyebben éljék meg a terhességet. De sokan csak a babaszoba berendezésére, az étkezésekre és a mozgásra figyelnek oda, pedig az intim területek higiéniájára is nagy hangsúlyt kell ilyenkor fektetni.

Ugyanis ha nem figyelünk oda, és kialakul egy hüvelyfertőzés, akkor az bizony komplikációkat is okozhat a várandósság alatt. Ezért ebben az időszakban kerüljük az uszodákat, szaunákat és a nagyon koszos illemhelyiségeket. Persze a nőgyógyászunktól megtudhatjuk, hogy milyen lehetőségek vannak, hogy elkerüljük az ilyen jellegű fertőzéseket.

De az interneten is sok mindennek utána tudunk olvasni, így megtalálhatjuk a legjobb módszereket. Persze ez nem azt jelenti, hogy akkor végig kell aggódnunk a kilenc hónapot, mert elegendő egy kicsit több elővigyázatosság ahhoz, hogy minden rendben menjen, és egészséges kisbabánk szülessen.