Szakmák és szakmunkások

A raktárosokat, bolti eladókat, különféle szakmunkásokat keresik a munkáltatók Fóton is, mint az ország egyéb területein. A raktárosokat a logisztika fejlődése miatt. A bolti eladókat a kereskedelem minden területére. A bevásárlóközpontok és a multinacionális cégek az élelmiszer áruházakba, a divat területére, cipőkereskedelembe. A nagyobb szolgáltatók szakmájuknak megfelelő munkatársakat alkalmaznak. A kisebbek inkább egyéni vállalkozók, akik egymaguk végzik a tevékenységüket. Nagyobb létszámot az építőipari szakmákban alkalmaznak.

Itt a kőművesek, az ács és tetőfedők, a burkolók, víz- gázszerelők és villanyszerelők mellé segédeket is foglalkoztatnak, akik képesítés nélkül dolgozhatnak. Természetesen betartva a munkavédelmi szabályokat. A vendéglátóiparban is középfokú és felsőfokú képesítésekkel végzik a feladatokat.

Ha fóti állás után néz, szinte mindegyik szakmában találhat munkahelyet. Ha nem is azonnal, de rövid időn belül talál az álláskereső megfelelő pozíciót. Lehet, hogy több állásinterjún is részt kell vennie, de nem szabad feladni.